Atsiprašome už nepatogumus įstaigos telefonas laikinai neveikia.

Pasiruošimas tyrimams

Rekomendacijos pacientams prieš atliekant kraujo tyrimą

Laboratorinių tyrimų rezultatai leidžia ne tik nustatyti ligą, bet ir paskirti tinkamą gydymą. Mokslinės literatūros duomenimis net 80 % tyrimo rezultatų priklauso nuo preanalizinio periodo. Todėl labai svarbu tinkamai pasiruošti tyrimui.

Prieš atliekant kraujo tyrimą rekomenduojama

Šlapimo ir išmatų ėminių ėmimo rekomendacijos pacientams

Visiems šlapimo tyrimams tinkamiausias yra rytinis šlapimas. Šlapimo surinkimui naudojami vienkartiniai, plačiakakliai graduoti indai. Geriausiai tyrimams tinkama vidurinė rytinio šlapimo pozicija. Sterilaus indo dangtelis turi būti padėtas kraštais į viršų.

Moterims

Ant indelio užrašomas paciento vardas ir pavardė.

Šlapimo ėminys turi būti nevėliau kaip per 1-2 valandas pristatomas į laboratoriją. Jei pristatomas vėliau, reikia užtikrinti, kad ėminys būtų +2 – +8 ºC temperatūroje.

Laboratorinių tyrimų rezultatai leidžia ne tik nustatyti ligą, bet ir paskirti tinkamą gydymą. Mokslinės literatūros duomenimis net 80 % tyrimo rezultatų priklauso nuo preanalizinio periodo. Todėl labai svarbu tinkamai pasiruošti tyrimui.

Vyrams

Išmatų ėminių ėmimas

Pasiruošimas kolonoskopijos tyrimui

Kolonoskopijos procedūros pasiruošimas prasideda nuo to momento, kai gydytojas nustato jos būtinumą. Prieš procedūros atlikimą yra būtinas specialus žarnyno valymas, kuris prasideda keletą dienų prieš tyrimą. Tai gali reikšti dažnus vizitus į tualetą ir tam tikrų mitybos įpročių koregavimą. Taip pat labai svarbu iš anksto pasirinkti patogią datą ir laiką, kad procedūra būtų atlikta sklandžiai nesukeliant diskomforto. Plačiau..

Pasiruošimas gastroskopijos tyrimui

Jei jums yra paskirtas gastroskopinis tyrimas, pasitarkite su gydytoju apie jūsų vaistų vartojimą. Prieš gastroskopiją rekomenduojama nutraukti skrandžio rugštingumą mažinančius vaistus, vadinamus protonų siurblių inhibitorius (pvz.: omeprazolis). Ši rekomendacija taikoma norint tiksliau nustatyti H.pylori bakteriją, kuomet imama biopsija ureazės testui.

Taip pat, pasitarkite su gydytoju, dėl kraują skystinančių vaistų (aspirinas, warfarinas, klopidogrelis ir kiti naujieji antiagregantai), kuriuos reikėtų nutraukti kelias dienas iki tyrimo.

Jei jums tyrimas bus atliekamas su anestezija, pasitarkite dėl antihipertenzinių vaistų rytinių dozių vartojimo arba užsiregistruokite anesteziologo konsultacijai.

Siekiant, kad tyrimas būtų informatyvus, jūs turite nevalgyti 8-6val. ir negerti skysčių 3-2 val iki tyrimo pradžios. Per šį laiką maistas pilnai pasišalina iš skrandžio ir dvylikapirštės žarnos ir gydytojas gali pilnai įvertinti visas tiriamas sritis. Ypatingai svarbu laikytis šios rekomendacijos siekiant sumažinti užspringimo ir aspiracijos (skysčių ar maisto patekimo į kvėpavimo takus) riziką, jeigu jums bus taikoma anestezija.

Norite sužinoti apie papildomai teikiamas paslaugas?

Registruokitės ir gaukite specialius pasiūlymus bei naujienas pirmieji: